BURN-OUT BIJ STUDENTEN

   [ terug naar de activiteitenlijst ]

Wat is een burn-out precies? Een vraag die niet gemakkelijk te beantwoorden is. Feit is dat heel wat studenten stress gerelateerde klachten ervaren of worstelen met prestatiedruk.

De Gentse Alumni Psychologie en PSYNC (UGent) organiseren samen een avond waarin dieper op de problematiek wordt ingegaan. We nodigden prof. Wilmar Schaufeli uit als keynote speaker en gerenommeerd expert om een state of the art te presenteren over burn-out. Daar bovenop laten we experts en stakeholders aan het woord die duiding geven bij vragen zoals "Hoe kunnen studenten leren omgaan met stress?", "Wat kan de universiteit doen om studenten beter te ondersteunen?", Wanneer wordt stress een probleem?"".

De sprekers

  • Prof. dr. Wilmar Schaufeli is hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leuven. Zijn expertise situeert zich op het domein van de arbeidsgezondheidspsychologie.
  • Sarah Vermeersch is is beleidsadviseur studentenwelzijn aan de UGent en zet in die hoedanigheid vooral in op preventie.
  • Prof. dr. Maarten Vansteenkiste is hoogleraar ontwikkelingspsychologie aan de UGent. "Hij meet onze motivatie en helpt ons de moed erin te houden", een bezigheid waarmee hij tijdens de Corona pandemie volop in de schijnwerpers kwam.
  • Stéphan Tanganagba is programmamedewerker bij Studio Brussel, bekend van de VRT serie 'Op kot' en ambassadeur van de 'Warmste week'.
  • Hanne Billie Thiessen studeert Communicatiewetenschappen aan de UGent en zetelt in de Gentse Studentenraad als beleidsverantwoordelijke 'mentaal welzijn'.

Achtergrondinfo

Praktisch

De info-avond gaat door op 18 april om 19u30 op de campus Dunant, Henri Dunantlaan 2 in Gent.

Toegang is gratis.

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk.
Bekijk de opname of de presentatie van prof. Schaufeli.