ZELFZORG IN DE ZORGSECTOR

   [ terug naar de activiteitenlijst ]

Op dinsdag 22 oktober nodigen we Erna Claes uit voor een sessie 'bevlogen in het leven, bevlogen aan het werk'. Erna Claes is Doctor in de Psychologie, gespecialiseerd in de Gezondheidspsychologie. Zij is ook erkend Gedragstherapeut en Tabakoloog. Daarnaast heeft ze zich gespecialiseerd in changemanagement en duurzame gedragsverandering op de werkvloer. Zij heeft reeds 20 jaar ervaring, waarvan de laatste 10 jaar als expert trainer Ė adviseur en mede-oprichter van de firma Fenrir Consult.

In deze drukke tijd, met de vele veranderingen die op ons afkomen, zoveel dingen te doen, steeds in de weer voor allerlei en iedereen, zoeken we allemaal naar manieren om het vol te houden. De drukte op zich vraagt van ons heel wat inspanning en energie. Hoe langer een periode van drukte duurt hoe moeilijker het is om te recupereren en hoe moeilijker het is om niet alleen gezond, maar ook vitaal en bevlogen in het werk te kunnen blijven staan, ook op langere termijn. En, ook waterdragers krijgen dorst. Zelfzorg, tijdig "me-time" nemen dus om de batterijen terug op te ladenÖ.? Of zoeken naar een optimale "work-life" balance, in een tijd waarin werk en privť juist meer en meer vermengd geraken met mekaar en in mekaar overvloeien. Het gevaar bestaat dat we in het scenario terecht komen dat zelfzorg en het creŽren van bevlogenheid en energie een "apart" deel van de dag wordt; dat dit moet compenseren voor de dagelijkse beslommeringen en de energievreters in ons leven, al de moetens en de verplichtingen, ...

Deze sessie legt de focus op hoe je zelf gezond en bevlogen in het werk kan blijven staan. We gaan kijken hoe we terug "de tijd van ons leven" kunnen creŽren m.a.w. hoe we terug bevlogenheid kunnen ervaren en energie kunnen creŽren tijdens de uren. Hoe we kunnen leven, ook in ons werk, en hopelijk voluit. Op het einde van deze sessie heb je zicht op jouw 'quick wins' ťn heb je een eerste zicht op dieperliggende factoren die jouw vitaliteit en bevlogenheid mee beÔnvloeden. Meer concreet zoomen we in op de 3 componenten van bevlogenheid (vitaliteit, opgaan in je werk en betrokken zijn bij het werk) en hoe deze te beÔnvloeden. Ze worden vertaald naar een praktisch, dagdagelijks kader.

Praktisch

De avond gaat door op 22 oktober. Locatie en uur worden nog vastgelegd.

Achtergrond

Inschrijven

Inschrijven is nog niet mogelijk.


 
GAP TWITTER