ZELFZORG IN DE ZORGSECTOR

   [ terug naar de activiteitenlijst ]

Op dinsdag 3 december nodigen we Erna Claes uit voor een sessie 'bevlogen in het leven, bevlogen aan het werk'. Erna Claes is doctor in de psychologie, gespecialiseerd in de gezondheidspsychologie en cognitieve gedragswetenschappen. Na een loopbaan in de zorgsector is zij, sinds 2004, mede-zaakvoerder van Fenrir Consult. Zij heeft zich als expert-trainer gespecialiseerd in "welzijn op het werk". In 2018 heeft ze meer dan 10 jaar ervaring rond perfectionisme gebundeld en richtte zij het Centrum voor Perfectionisme op. In het ontwerp van haar trainingen combineert ze haar wetenschappelijke achtergrond met meer dan 25 jaar praktijkervaring in diverse sectoren en voor diverse doelgroepen. Wetenschappelijke inzichten worden steeds vertaald naar praktisch bruikbare inzichten, tips en technieken.

Bevlogen in het leven, bevlogen aan het werk. In deze drukke tijd, met de vele veranderingen die op ons afkomen, zoveel dingen te doen, steeds in de weer voor allerlei en iedereen, zoeken we allemaal naar manieren om het vol te houden. De drukte op zich vraagt van ons heel wat inspanning en energie. Hoe langer een periode van drukte duurt hoe moeilijker het is om te recupereren en hoe moeilijker het is om niet alleen gezond, maar ook vitaal en bevlogen in het werk te kunnen blijven staan, ook op langere termijn. En, ook waterdragers krijgen dorst.
Zelfzorg, tijdig 'me-time' nemen dus om de batterijen terug op te laden...? Of zoeken naar een optimale 'work-life' balance, in een tijd waarin werk en privé juist meer en meer vermengd geraken met mekaar en in mekaar overvloeien. Het gevaar bestaat dat we in het scenario terecht komen dat zelfzorg en het creëren van bevlogenheid en energie een 'apart' deel van de dag wordt; dat dit moet compenseren voor de dagelijkse beslommeringen en de energievreters in ons leven, al de moetens en de verplichtingen, ...

Dit webinar legt de focus op hoe je zelf gezond en bevlogen in het werk kan blijven staan. We gaan kijken hoe we terug 'de tijd van ons leven' kunnen creëren m.a.w. hoe we terug bevlogenheid kunnen ervaren en energie kunnen creëren tijdens de uren. Hoe we kunnen leven, ook in ons werk, en hopelijk voluit. Op het einde van deze sessie heb je zicht op jouw 'quick wins' én heb je een eerste zicht op dieperliggende factoren die jouw vitaliteit en bevlogenheid mee beïnvloeden. Meer concreet zoomen we in op de 3 componenten van bevlogenheid (vitaliteit, opgaan in je werk en betrokken zijn bij het werk) en hoe deze te beïnvloeden. Ze worden vertaald naar een praktisch, dagdagelijks kader.

Praktisch

Het webinar gaat door op 3 december om 19u30.

Achtergrond

Inschrijven

Inschrijven gebeurt via https://app.livewebinar.com/647-734-321


 
GAP TWITTER