RUSTELOOSHEID:
PLEIDOOI VOOR EEN MATELOOS LEVEN

   [ terug naar de activiteitenlijst ]

We werken minder maar we hebben meer te doen.
We hebben meer vrije tijd maar we slapen minder. Terwijl we klagen over de drukte, de gejaagdheid en de toename van burn-out, plannen we onze weekends vol met activiteiten. Kortom, we slagen er niet in om niets te doen, rusteloze wezens als we zijn. Of we rusten uit om daarna nog harder voort te doen.
Eerder dan daarover te klagen, moeten we misschien blij zijn met de niet-aflatende energie en de passie om in dit leven verder te gaan. Dan hoeven we niet langer het eeuwige nietsdoen als een fantasma voor ons uit te hangen.
Vanuit het onderscheid tussen onrust en rusteloosheid, brengt Ignaas Devisch een pleidooi daarom voor een mateloos leven.

Ignaas Devisch (1970) is professor in filosofie, medische filosofie en ethiek. Hij werkt als filosoof aan de Universiteit Gent en de Arteveldehogeschool en publiceert en spreekt regelmatig in binnen-en buitenland, zowel voor een gespecialiseerd als een breed publiek. Ignaas was 5 jaar gastonderzoeker aan Radboud Universiteit van Nijmegen. Begin 2016 verscheen bij De Bezige Bij zijn meest recente boek Rusteloosheid: pleidooi voor een mateloos leven. Zijn onderzoek gaat vooral uit naar vraagstukken over autonomie en verantwoordelijkheid in de gezondheidszorg.

Praktisch

De avond gaat door op 15 december om 20:00 in het Universiteitsforum (Ufo), Sint-Pietersnieuwstraat 33-35 in Gent. De avond is gratis voor studenten psychologie aan de UGent en kost 5 euro voor leden van GAP/GALOP en FPPW personeelsleden. Anderen betalen 10 EURO.

Enthousiast over deze lezing? Bekijk onze activiteit op Facebook en deel ze.

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk.


 
GAP TWITTER