EEN BLIK OP MINDFULNESS

   [ terug naar de activiteitenlijst ]

Is Mindfulness een hype of een degelijk onderbouwde trend?
Mindfulness maakt opgang in de klinische praktijk, zorgt voor heuse omzetstijgingen in de bedrijfswereld, en noopt tot nieuw fundamenteel-experimenteel onderzoek.
Noteer 1 december alvast als een belangrijke datum! Die dag dompelen wij u vanuit GAP onder in het Mindfulness bad. Aan u om te zien hoe u de temperatuur ervaart.

Björn Prins (ITAM) pookt het vuur van de avond aan met een kennismakingssessie Mindfulness. 'The proof of the pudding is in the eating' horen we wel vaker. Maar wat is er nu echt van aan?
Wij zetten rond dit thema een warm gezelschap voor u samen, misschien bereid tot verhitte discussies.

Aan de wetenschappelijke stoof: Rudi De Raedt en Hannes Leroy. Rudi De Raedt is professor klinische psychologie en onder andere bezig met onderzoek naar de principes achter Mindfulness. Hannes maakte zijn doctoraat over Mindfulness gecombineerd met authentiek leiderschap.
Aan de praktijkzijde gooien Luc Deflem en Johan Van de Putte hout op de kachel. Luc is CEO van Securex. Waarom investeert een bedrijf als Securex in Mindfulness? Johan van De Putte zorgt voor de klinische inbreng: hij is klinisch psycholoog en Mindfulness trainer. Hoe verenigt hij die praktijk met zijn opleiding psychologie?

Als publiek blijft u niet in de kou staan! Aan de hand van een aantal stellingen kunt u uw visie op Mindfulness ontwikkelen en het debat mee beïnvloeden. Hoe zit het trouwens met de relatie Mindfulness en de titel van psycholoog? Misschien vindt u op 1 december ook een antwoord op de vraag of uw diploma tijdens de komende winter de open haard in moet of toch beter mooi ingekaderd op uw bureau blijft prijken.

Praktisch

Het Mindfulness event gaat door op 1 december om 19u in auditorium A van de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen (Let op: Henri Dunantlaan 1 in Gent! D.i. aan de overkant van het hoofdgebouw).
Aan GAP leden en studenten psychologie vragen we 5 EURO deelname in de kosten. Niet-leden betalen 10 EURO.

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk.


 
GAP TWITTER