UITREIKING VAN DE PRIJS
PSYCHOLOOG VAN HET JAAR

   [ terug naar de activiteitenlijst ]

De Gentse Alumni Psychologie (GAP) organiseren dit jaar, in samenwerking met Story Scientia/Academia Press, voor de vijfde keer de uitreiking van de prijs Psycholoog van het Jaar. Met deze prijs wil GAP elk jaar de verdiensten van een psycholoog erkennen en zo bijdragen tot een positief beeld van de studies psychologie en van het beroep van psycholoog.

De vereniging van Gentse Alumni Psychologie (GAP) wil dit jaar het belang van de nieuwe Wet tot regeling van de geestelijke gezondheidszorgberoepen onderstrepen. Het wetsvoorstel kwam in 2013 op tafel en werd uiteindelijk op 27 maart 2014 door de plenaire vergadering van de Kamer aangenomen. De wet erkent de klinisch psycholoog en de klinisch orthopedagoog als gezondheidszorgberoep en biedt een beschermend kader voor de uitoefening van de psychotherapie. Met het aannemen van het wetsontwerp wordt een periode van meer dan 15 jaar lobbywerk en politieke onenigheid afgesloten. Tegelijk is het een nieuw beginpunt voor de verdere ontwikkeling van een professionele psychologische dienstverlening in België.
Het zal voor zowel de vele psychotherapeuten als voor hulpvragers een gunstig klimaat creëren en bijdragen tot een betere mentale gezondheid.

De prijs Psycholoog van het jaar 2014 wordt daarom uitgereikt aan de klinisch psycholoog (m/v), en in het bijzonder aan al die mensen die zich in de loop van de voorbije jaren ingezet hebben om een erkenning van het beroep van klinisch psycholoog te bekomen.

De prijs wordt symbolisch overhandigd aan Koen Lowet als voorzitter van de commissie Klinische Psychologie van de Belgische Federatie van Psychologen. We zetten ook volksvertegenwoordiger Nathalie Muylle in de bloemen omdat zij, samen met vele mensen uit de praktijk, dit wetsvoorstel effectief heeft gerealiseerd en ingediend.

We nodigen je bij deze graag uit voor de uitreiking op 7 mei om 20u in de Aula van de Universiteit Gent. Iedereen is welkom, deelname is gratis maar inschrijving is verplicht.

Programma

Achtergrondinformatie 
GAP TWITTER