UITREIKING VAN DE PRIJS
PSYCHOLOOG VAN HET JAAR 2015

   [ terug naar de activiteitenlijst ]

Voor het zesde jaar op rij reiken de Gentse Alumni Psychologie (GAP), in samenwerking met uitgeverij/boekhandel Acco, de Acco prijs Psycholoog van het Jaar uit. Met deze prijs wil GAP elk jaar de verdiensten van een psycholoog erkennen en zo bijdragen tot een positief beeld van de studies psychologie en van het beroep van psycholoog.

De prijs gaat dit jaar naar Marc Buelens. Marc Buelens studeerde in 1971 af als experimenteel psycholoog in Leuven en begon zijn carriere als assistent van prof. André Vlerick. In 1987 werd hij directeur van de Vlerick Business School. Sinds 2009 is Marc ere-hoofddocent aan de UGent en in 2014 besloot hij zijn loopbaan aan de Vlerick Business School als prof. emeritus.

Het event 'Psycholoog van het jaar' wordt georganiseerd in samenwerking met Acco en met de steun van Select HR, Profacts en Securex.

Marc Buelens krijgt de prijs als lifetime achievement award omwille van de indrukwekkende manier waarop hij doorheen zijn loopbaan psychologische inzichten ontwikkelde, vertaalde en voor een breed managementpubliek toegankelijk maakte. Hij startte zijn carriere in een tijd waarin een psychologische benadering van management nog maar weinig erkenning genoot in de bedrijfswereld en was aldus een pionier in de wetenschappelijke aanpak van bedrijfspsychologie in België.

Marc Buelens schreef een vijftiental boeken waaronder, samen met zijn betreurde echtenote Ann, de bestseller 'Zelfzorg'. Hij publiceerde ook tal van artikels rond management research in internationale toptijdschriften en had een wekelijkse column in het magazine Trends.

Naast de huldiging als Psycholoog van het Jaar en laudatio, blikt Marc Buelens tijdens de uitreiking nog een laatste maal kritisch terug op de ontwikkelingen in zijn vakdomein.

De jaarlijkse prijsuitreiking is ondertussen hét moment geworden om in een ontspannen en feestelijke sfeer voormalige studenten en collega's terug te zien. GAP zorgt voor het feestelijk tintje en biedt je na de uitreiking en de voorstelling graag een drink aan. We hopen ook u dit jaar te kunnen verwelkomen op ons prijsuitreiking.

Programma

  • verwelkoming
  • 'Bye bye management', een kritische terugblik op een gevulde carriere, voordracht door Marc Buelens
  • uitreiking van de Acco prijs Psycholoog van het Jaar 2015, door prof. Geert De Soete, decaan van de FPPW, en Herman Peeters, gedelegeerd bestuurder van Acco
  • receptie, aangeboden door GAP

Praktisch

De prijsuitreiking gaat door op maandag 11 mei in de het Pand, Onderbergen 1 in Gent.
De avond begint om 20u, deuren gaan open vanaf 19u30.
Toegang is gratis maar inschrijven is noodzakelijk.

Achtergrondinformatie

Inschrijven

   [ kijk wie ingeschreven is ]

Inschrijvingen kan via onderstaand formuliertje.

  
GAP TWITTER