UITREIKING VAN DE PRIJS
PSYCHOLOOG VAN HET JAAR 2018

   [ terug naar de activiteitenlijst ]

Voor negende keer reikten de Gentse Alumni Psychologie (GAP) de Acco prijs Psycholoog van het Jaar uit. Met deze prijs wil GAP elk jaar de verdiensten van een psycholoog erkennen en zo bijdragen tot een positief beeld van de studies psychologie en van het beroep van psycholoog.

De prijs ging in 2018 naar Caro Lenoir.
Caro studeerde in 2017 af als Master in de klinische psychologie aan de Universiteit Gent. Ze kreeg de prijs als ambassadeur voor OverKop (en Rode Neuzen Dag). Caro gaf het eerste OverKop huis - in Oostende - mee vorm en belichaamt perfect het OverKop-concept. Ze wordt geprezen voor haar verfrissende, daadkrachtige, dynamische en concrete aanpak.

Rode Neuzen Dag is een actie die in 2015 en 2016 heel Vlaanderen op de been bracht om het taboe rond mentale problemen bij kinderen en jongeren te doorbreken maar ook om geld in te zamelen voor concrete hulp. OverKop is hier het belangrijkste project in. In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar ongegeneerd binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kunt doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.

Ook dit jaar komt er een campagne ten voordele van hulp aan jongeren met psychische moeilijkheden.

De jaarlijkse prijsuitreiking is ondertussen hét moment geworden om in een ontspannen en feestelijke sfeer voormalige studenten en collega's terug te zien. GAP zorgt voor het feestelijk tintje en biedt je na de uitreiking en de voorstelling graag een drink aan. Het event 'Psycholoog van het jaar' wordt georganiseerd in samenwerking met Acco.

Programma

 • 20:00 verwelkoming
 • 20:15 inleiding en laudatio, door medialaan spindokter Wouter Kersbergen
 • muzikaal intermezzo door de Troubadours
 • 20:30 waarom OverKop belangrijk is, door Bruno Vanobbergen (kinderrechtencommissaris)
 • muzikaal intermezzo door de Troubadours
 • 20:55 een virtuele wandeling door een OverKop huis, met Caro Lenoir
 • muzikaal intermezzo door de Troubadours
 • 21:25 uitreiking van de Acco prijs Psycholoog van het Jaar 2018,
  door prof. Rik Vandewalle, rector, prof. Geert De Soete, decaan van de FPPW, en door Deborah Bické, uitgever bij Acco
 • 21:30 receptie, aangeboden door GAP

Achtergrondinformatie

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk. 
GAP TWITTER