THE RECIPROCITY RING

   [ terug naar de activiteitenlijst ]

Ontdek het potentieel van het GAP netwerk!

Op vrijdag 20 september nodigt GAP je uit om te participeren in een uniek sociaal experiment om het potentieel van het GAP-netwerk voor je zelf en voor anderen te ontdekken: the Reciprocity Ring™. De Reciprocity Ring™ is een onderbouwde oefening in 'pay it forward' wat inhoudt dat elke deelnemer een persoonlijk of professioneel verzoek mag doen waarbij hij of zij hulp zou kunnen gebruiken. Daaropvolgend probeert elke deelnemer zoveel mogelijk verzoeken van de andere deelnemers in te willigen. Deze oefening zet iedereen aan tot geven en gaat er van uit dat, ongeacht je psychologische achtergrond of werkveld, iemand door jouw tijd, energie, kennis, vaardigheden, ideeën of connecties vooruit kan worden geholpen.


Beeld je even in dat iemand jou vrijblijvend om op het even welke manier helpt en dat jij dit vervolgens voor iemand anders doet? Wat zullen de gevolgen hiervan zijn voor jezelf en voor de anderen?

GAP liet zich voor deze oefening inspireren door het boek 'Give and take' van prof. Adam Grant. Dit boek is ongetwijfeld de nieuwe psychologiebestseller in wording.
Grant onderscheidt mensen in gevers, nemers, en 'matchers' (zij die geven maar iets terug verwachten). Daarbij demonstreert Grant met indrukwekkend onderzoek en beklijvende verhalen dat gevers meer duurzaam succes kennen in het leven. Op voorwaarde dat het geven doelgericht is, want ongebreideld altruïsme kan je reduceren tot de deurmat of leiden tot een burnout.
Lees meer over 'Give and take' op mensenkennis.be.

De oefening wordt begeleid door Cédric Velghe en enkele speciaal voor de gelegenheid opgeleide 'Ring Leaders'.

Het aantal plaatsen is beperkt!
Schrijf je vandaag nog in voor dit unieke experiment. Je zult versteld staan van het resultaat.

Praktisch

Het experiment gaat door op vrijdag 20 september om 20u in de Cocteau (Jan Palfijnstraat 17 in Gent).
Iedereen kan deelnemen.
De kostprijs is 10 EURO. Daarin zijn twee consumpties inbegrepen.

Na de workshop heb je ook gratis toegang tot de GAP Graduation Party (zelfde locatie, om 22u).

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk.


 
GAP TWITTER