ACHTER DE SCHERMEN VAN DE SPORTPSYCHOLOOG

   [ terug naar de activiteitenlijst ]

Op donderdag 6 oktober zijn Eva Maenhout en Kris Perquy te gast bij GAP. Ze belichten er graag hun werkzaamheden als sportpsycholoog bij hedendaagse topclubs.

Maenhout en Perquy helpen topsporters om hun unieke talent verder te ontwikkelen. Ze doen dit door hen mentaal sterker te maken, niet alleen in moeilijke momenten maar ook wanneer het goed gaat. Mental coaching van topsporters verbetert gegarandeerd de prestatie en in topsport kan zelfs de kleinste verbetering het verschil kan maken. Eva en Kris leggen een focus op de sterktes van de topsporter en werken op basis van waarderend coachen. Ze begeleiden zowel individuele atleten als teams, coaches en clubs.

In hun uiteenzetting belichten Eva en Kris verschillende aspecten hun job als sportpsycholoog.

  • Hun motivatie voor sportpsychologie en fascinatie voor topsport.
  • Welke methoden passen ze toe? En hoe groot is hun impact?
  • Wat betekent sportpsychologie in BelgiŽ: wat is de historiek? hoeveel sportpsychologen zijn er? Hoe verenigen ze zich?
  • Ook enkel zeer menselijke vragen gaan ze niet uit de weg: zijn ze fan van hun eigen clubs? Hoe werken ze met spelers met sterallures? Wat met de media-aandacht?
De uiteenzetting wordt gebracht met tal van praktijkvoorbeelden en concrete cases, en met ruimte voor het beantwoorden van vragen.

Praktisch

De uiteenzetting gaat door op 6 oktober om 19u30 in auditorium Marc Maes van het HILO (Watersportlaan 2 in Gent. Onthaal vanaf 19u. GAP/GALOP leden en FPPW personeelsleden betalen 5 EURO, niet-(personeels)leden 10 euro.
Toegang voor studenten psychologie aan de UGent is gratis.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten bij een drankje.

Meer info

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk.


 
GAP TWITTER