VAN MOBIELE SCHOOL TOT STREETWIZE:
LEREN OVER INNOVATIE EN ENGAGEMENT

   [ terug naar de activiteitenlijst ]

De vzw Mobile School is een Belgische vzw die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Zij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van plaatselijke straathoekwerkers. Momenteel rijden er 36 mobiele schooltjes rond in 21 landen en verspreid over vier continenten.

Straatkinderen leren ons veel. Ze overleven door creativiteit en veerkracht, competenties die belangrijk voor het ontwikkelen van een duurzame organisatie in tijden van verandering en crisis.
De inzichten die Mobile School vzw door het werken met straatkinderen kon opdoen, vertaalden zich in de trainingsorganisatie StreetwiZe. Streetwize wil scholen, bedrijven en organisaties leren om met innovatie en engagement om te gaan vanuit de straat als metafoor.

Bram Doolaege brengt op 5 februari het verhaal van de mobiele school en StreetwiZe.
Hij slaagt er telkens opnieuw in om zijn publiek op een positieve manier met het leven van straatkinderen te confronteren en van daaruit 'streetwize' oplossingen aan te reiken voor uitdagingen waar wij allemaal vandaag voor staan.

Achtergrondinfo

Bram Doolaege geeft al jarenlang mee vorm aan het inspirerende verhaal rond verandering van StreetwiZe. Daarnaast is hij docent Leiderschapsvaardigheden en Veranderingsmanagement aan de school voor Social Profit en Publiek Management en maakt hij deel uit van het team achter CUTESolutions.

Na de GAP lezing werden de aanwezigen uitgenodigd om zelf voorbeelden en tips te bedenken rond positieve focus, veerkracht, creativiteit en samenwerking. De resultaten daarvan werden door Bram verwerkt en in een inspirerend document gebundeld.

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk.


 
GAP TWITTER