WORKSHOP TROOSTKAARTEN:
DE KRACHT VAN BEELDCOMMUNCATIE BIJ ROUW- EN VERLIESVERWERKING

   [ terug naar de activiteitenlijst ]

Wat als een kind lijdt onder de ziekte van een familielid?
Wat als een kind een dierbare verliest?
Wat als je een kind wil steunen of troosten maar niet weet hoe?

Katrien Vanhauwaert en Cindy Verhulst geven therapie aan kinderen van kankerpatiŽnten en ontwikkelden troostkaarten als steun bij rouwverwerking.

Op 10 mei organiseert GAP samen met hen een workshop.

Katrien en Cindy nemen je mee doorheen het therapeutische proces van een gezin waar kanker toeslaat. Zo zal je kunnen ontdekken hoe zij zich lieten inspireren voor het ontwerp van de troostkaarten. Vanuit hun eigen ervaring willen ze aantonen dat beeldend werken met kinderen en hun gezinnen als een tweede taal fungeert binnen een therapeutische setting die zeker niet mag ontbreken. De symboliek zegt zoveel meer dan woorden kunnen bevatten, het hele gezin kan de taal gebruiken en verstaan.

Troostkaarten zijn een middel om contact te maken: ze zetten de deur open voor verdere gesprekken. Zich gehoord en gesteund voelen is enorm krachtig in een verwerkingsproces, zeker voor kinderen.
Elke kaart bevat een opdracht. Die kan een handvat zijn voor de verzender om de juiste woorden te vinden of het kan een creatieve verwerkingsopdracht zijn voor de ontvanger.

Praktisch

De workshop gaat door op 10 mei van 19u tot 21u in de faculteitsbibliotheek van de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen (Henri Dunantlaan 2 in Gent. Onthaal vanaf 18u30. GAP/GALOP leden en FPPW personeelsleden betalen 5 EURO, niet-(personeels)leden 10 euro.
Toegang voor studenten psychologie aan de UGent is gratis.

Meer info

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk.


 
GAP TWITTER