DE PENIS

   [ terug naar de activiteitenlijst ]

Ongeveer de helft van de wereldbevolking heeft er één, de overige helft gebruikt er regelmatig één. Sommigen hebben er één en willen er geen, anderen hebben er geen maar willen er één. Sommigen verliezen één. Sommigen vinden die van hen te klein, te krom, te dun, heel zelden ook te lang of te dik. Soms hebben ze er één met een afwijking, bij sommigen werd de voorhuid weggenomen om allerlei motieven, ...

Op woensdag 21 december nodigen de Gentse Alumni Psychologie u graag uit voor een winterlezing door Piet Hoebeke over 'De penis'. Daarin probeert hij het normaal over de penis bij te stellen met allerlei weetjes en kneepjes voor dagelijks gebruik en onderhoud.

Piet Hoebeke (1962) is hoogleraar en uroloog, en decaan van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Hij kreeg mede naamsbekendheid door de VIER reeks Topdokters en door zijn deelname aan de Slimste Mens ter Wereld in 2015. Recent kreeg Piet ook de 'Loopbaanprijs Wetenschapscommunicatie' van de Koninklijke Vlaamse Academie van België (KVAB) voor onder andere zijn communicatieve inbreng in het soms verhitte debat over intersekse en genderidentiteit. "Zijn interventies voeden het maatschappelijk debat en helpen om onwetendheid, vooroordelen en fake news te ondergraven. Hij draagt bij aan een samenleving die verdraagzaam, respectvol en rechtvaardig is" stelde de KVAB.

Praktisch

De avond gaat door op 21 december om 19u00 in de gebouwen van de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, Henri Dunantlaan 2 in Gent. De avond is gratis voor studenten psychologie aan de UGent en voor FPPW personeelsleden, en kost 5 euro voor leden van GAP/GALOP. Anderen betalen 10 EURO.

Enthousiast over deze lezing? Spread the word en deel ons evenement op FaceBook.

Achtergrond

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk.