STARTEN ALS ZELFSTANDIGE

   [ terug naar de activiteitenlijst ]

Heel wat psychologen bouwen op een gegeven moment een activiteit uit als zelfstandige. Speciaal voor alumni die deze stap overwegen, organiseert GAP een unieke avond boordevol professionele op-weg-informatie zowel als ervaringen uit de praktijk. Twee experten - Eline De Meyer en Frederik Demets - vertellen wat er allemaal bij zo'n onderneming komt kijken. Twee psychologen - An Coetsiers en Stijn De Rammelaere - die de stap naar een eigen onderneming zelf al met succes gezet hebben, komen graag ervaringen en tips delen.

An Coetsiers startte als zelfstandig klinisch psychologe De Praatdoos. Daarnaast is An bestuurslid bij de Gentse Alumni Psychologie. An zal over haar ervaringen als zelfstandige praten en vertellen waarom zelfstandige zijn in de klinische sector toch net iets anders is.

Frederik Demets biedt vanuit het boekhoudkantoor Moore Stephens informatie over de fiscale aspecten van de opstart, zoals de keuze van een vennootschap en de opmaak van een financieel plan.

Eline De Meyer biedt vanuit het ondernemingsloket Securex informatie over de administratieve en wettelijke verplichtingen die komen kijken bij het opstartproces (meer info: Securex.be)

Stijn De Rammelaere is mede-oprichter van marktonderzoeksbureau Profacts Samen met Timothy Desmet kreeg Stijn ook de prijs van Psycholoog van het Jaar 2011 en werden ze genomineerd voor de JCI Oost-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar 2014. Als een van de snelst groeiende bedrijven in de Benelux, werd Profacts ook opgenomen tot de Fast50 van Deloitte. Speciaal voor GAP zal Stijn zijn ondernemersverhaal brengen.

Na de presentaties kan elke deelnemer zijn/haar vragen stellen aan één van de sprekers tijdens sessies in kleinere groep. Aarzel niet om jouw vragen voor te bereiden.

Timing:

  18u30
 
Onthaal met broodjes
 
Plenaire sessie Securex en Moore Stephens
  19u45
 
Getuigenissen door An en Stijn (parallelsessie)
 
Sessies in kleinere groepen voor onderlinge ervaringsuitwisseling en vragen aan sprekers
  21u00
 
Afsluiting

Beschikbare documentatie

Over de terugbetaling van psychologische consultaties: eerst moet de wet op de GGZ-beroepen in uitvoering worden gebracht (september 2016) en pas vanaf dan kan er gedacht worden aan terugbetaling. De Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen bereidt momenteel een dossier hier rond voor. Het is belangrijk dat jonge startende psychologen zich aansluiten bij hun beroepsvereniging zodat ze op de hoogte kunnen blijven van deze evoluties.

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Starter in Gent?

In Gent bestaat het starterscontract voor mensen die hun zaak oprichten in Gent en nog geen twee jaar zelfstandig zijn in hoofdberoep. De inschrijving bij de kruispuntbank wordt door de stad terugbetaald voor iedereen die in Gent start (zowel hoofdberoep als bijberoep).

Meer info op www.startingent.be.


   


 
GAP TWITTER