HELP, IK BEN PSYCHOLOOG EN WORD ZELFSTANDIG

   [ terug naar de activiteitenlijst ]

Je wil als psycholoog in alle vrijheid en onafhankelijkheid aan de slag? Het statuut van zelfstandige biedt de mogelijkheid om je droom te realiseren. Jaarlijks zetten veel mensen de stap naar zelfstandige in hoofd- of in bijberoep. Maar ook veel mensen aarzelen. Het statuut doet namelijk veel vragen rijzen. Soms is men er zelfs bang voor. Wat met de verplichtingen? Hoe regel ik mijn eigen sociale zekerheid? Wat zijn mijn rechten en plichten?

Voor psychologen is het veld van de geestelijke Gezondheid ook volop in verandering. Er is immers een nieuwe conventie die de terugbetaling van psychologische zorg meer toegankelijk moet maken. Wat betekent dat precies voor jou? En hoe kunnen online tools (eHealth) jou helpen in je praktijk?

Op 19 april organiseert GAP in samenwerking met PSYNC (het UGent consortium Samen-Werken voor Mentale Gezondheid) opnieuw een info-avond rond het starten van een zelfstandige praktijk. Kom er bij en breng al je vragen mee.

Programma

  • 17u30-17u50: Ernst Koster: "Inzetten op kwaliteit binnen de zelfstandige praktijk: reflecties en suggesties" [ bekijk de presentatie ]
  • 17u50-18u10: Nathalie Haeck: "Conventie terugbetaling psychologische functies in de eerste lijn, wat kan dit betekenen voor zelfstandigen?" [ bekijk de presentatie ]
  • 18u10-18u30: Annelien Mees: "www.onlinehulp-apps.be: jouw wegwijzer naar apps voor welzijn en geestelijke gezondheid" [ bekijk de presentatie ]
  • 18u30-18u45: pauze
  • 18u45-19u30: Acerta: "Starten als zelfstandig psycholoog : hoe pak ik dat aan?"

De sprekers

  • Ernst Koster is als hoogleraar klinische psychologie verbonden aan de Universiteit Gent en als gedragstherapeut aan Psychologenpraktijk De Burcht.
  • Nathalie Haeck is klinisch psycholoog. Ze werkt voor de Oost-Vlaamse netwerken geestelijke gezondheidszorg (Het PAKT, RADAR en GG ADS) en is praktijkassistent aan de UGent. Nathalie coördineert mee de permanente vorming 'Eerstelijnpsychologische Zorg' en was vanuit de VVKP betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe conventie.
  • Annelien Mees werkt als lector en onderzoeker voor Howest, in de opleiding Toegepaste Psychologie. Vanuit die functie maakt ze deel uit van het 'Netwerk Onlinehulp Vlaanderen'. Daarnaast is ze klinisch psycholoog en experiëntieel-ontwikkelingsgericht psychotherapeut voor kinderen en jongeren in haar eigen groepspraktijk Psylodie in Wetteren. Als onderzoeker werkte ze mee aan het ontwikkelen van www.onlinehulp-apps.be.
  • An De Coninck en Ellen Koopmans werken beide voor Acerta (een hr-dienstengroep voor starters, zelfstandigen, werkgevers, boekhouders en accountants) bij de afdeling starters en zelfstandigen. Ze staan in voor alles wat betreft het sociaal statuut van de zelfstandige en ondernemingsloket.

Praktisch

De info-avond ging door op 19 april om 17u30 in aud. 1 van de campus Dunant, Henri Dunantlaan 2 in Gent. [ bekijk de opname ]

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk.


Starter in Gent?

In Gent bestaat het starterscontract voor mensen die hun zaak oprichten in Gent en nog geen twee jaar zelfstandig zijn in hoofdberoep. De inschrijving bij de kruispuntbank wordt door de stad terugbetaald voor iedereen die in Gent start (zowel hoofdberoep als bijberoep).

Meer info op www.startingent.be.